Earth Charter logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 69.68

13 donateurs

Earth Charter

Het Earth Charter, oftewel het Handvest van de Aarde, is een inspirerende gids naar een duurzame wereld. Het is een ‘People ’s Document’ én een mondiale beweging waarbij je kan aansluiten. Ook in Nederland is het Earth Charter actief.   

Of je nu studeert, consumeert, politiek beoefent of voor een onderneming of een maatschappelijke organisatie werkt, je 
kan je bijdrage aan een betere wereld richting en kracht geven met het Earth Charter als inspiratie en in samenwerking met anderen. Lees het Earth CharterBekrachtig het Earth Charter en draag het logo ‘Earth Charter Endorser’. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de Earth Charter Community, sluit je aan door je te abonneren op de internationale of Nederlandse nieuwsbrief. 

Kies je voor Earth Charter als goede doel, dan willen we je veel dank zeggen.  Jouw financiële bijdrage komt ten goede aan 
het jongerenprogramma van Earth Charter Internationaal. Jongeren uit alle delen van de wereld krijgen dankzij jouw bijdrage meer mogelijkheden deel te nemen aan Earth Charter leiderschapstrainingen.

Het Earth Charter is ontstaan uit een wereldwijde dialoog met alle actoren in de samenleving. In het jaar 2000 werd het 
Earth Charter gelanceerd, in het Vredespaleis in Den Haag. Het omvat fundamentele waarden en principes die nodig zijn om in de 21e eeuw een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld te realiseren. De Earth Charter-principes kleuren ‘duurzame ontwikkeling’ in met begrippen als menselijke waardigheid, respect, vrede en democratie, ecologische integriteit, sociaaleconomische gelijkwaardigheid en rechten van vrouwen. Het Earth Charter is relevanter dan ooit. In een tijd waarin een grote verschuiving in ons denken en doen vereist is, zijn de fundamentele gedeelde waarden uit het document een belangrijk kompas. 

Wil je het Earth Charter bekrachtigen of meer weten over Earth Charter Internationaal?

Zie: http://www.earthcharterinaction.org/content/ 

Wil je samenwerken of bijeenkomsten over het Earth Charter in Nederland bijwonen? Zie ook hoe je je kunt 
abonneren op de Earth Charter Nederland nieuwsbrief of wat de Earth Charter Vrienden doen? 

http://www.earthcharternederland.nl 

 

Website: http://www.earthchartervrienden.org