Rotary Club Lingewaard logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 61.28

6 donateurs

Rotary Club Lingewaard

END POLIO NOW!

In 1985 maakt polio meer dan 350.000 slachtoffers per jaar in meer dan 125 landen, en tot op de dag van vandaag is de wereld nog steeds niet poliovrij. Zolang er nog maar één geval van polio blijft bestaan, zijn kinderen niet veilig voor deze dodelijke ziekte. 

Momenteel wordt nog in drie landen het poliovirus aangetroffen: Afghanistan, Nigeria en Pakistan. Niet in het gehele land, maar vooral in de afgelegen moeilijk bereikbare gebieden. De strijd moet daar doorgaan, want specialisten zeggen dat anders de ziekte weer kan oplopen tot 10 miljoen gevallen in de komende 40 jaar. We zijn 'this close' bij het uitbannen van deze vreselijke ziekte die kinderen bedreigt.

Rotary zet zich wereldwijd al sinds 1979 in om polio uit te bannen. Voor polio is geen genezing mogelijk, maar met vaccinatie is het virus zeer goed te bestrijden. Daarmee wordt polio voorkomen. Inmiddels zijn er meer dan 2,5 miljard kinderen geïmmuniseerd en is het aantal poliogevallen met meer dan 99% gereduceerd. Rotary vrijwilligers hebben bij de uitvoering van de vaccinatieprogramma's geholpen en hebben ook een belangrijke rol vervuld bij het aandacht vragen van de overheden voor de poliobestrijding. Rotary en de Bill & Melinda Gates Foundation werken samen in deze kritische eindstrijd tegen polio. Van 2013 tot 2018 verdrievoudigt de Gates Foundation iedere bijdrage aan de End Polio Now-actie van de Rotary, een wereldwijde actie.  

 

Website: http://www.rotary.nl/lingewaardbemmel/