Vrienden van Rechtswinkel Oss logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 24.87

8 donateurs

Vrienden van Rechtswinkel Oss

Stelt u zich voor. Het is zaterdagavond. Uw beste vriend of vriendin is jarig. U trekt uw jas aan en voor u het weet hebt u de 500 meter naar het huis van de jarige afgelegd. U belt aan,
uw jas wordt opgehangen en vervolgens hebt u een gezellige avond. Een paar weken later krijgt u echter een onaangename verrassing te verwerken: een brief van het CJIB. Op de zaterdagavond dat u op het feestje gebak zat te eten, zou u te hard gereden hebben. En wel op een snelweg aan de andere kant van het land. Het resultaat is een boete van enkele honderden euro’s. 
U heeft nauwelijks geld om de boete te betalen, laat staan om de hulp van een advocaat in te schakelen. De vraag is: wat nu?

Deze zaak is uit het leven gegrepen. Veel mensen hebben juridische vragen en problemen en hebben bijstand nodig. 
Wij vinden dat deze bijstand zo laagdrempelig mogelijk moet zijn en vanuit die gedachte is ruim vijf jaar geleden Stichting Rechtswinkel Oss opgericht. Iedereen is bij Stichting Rechtswinkel Oss welkom voor kosteloze, juridische advisering. Dat Oss en omgeving de diensten van Stichting Rechtswinkel Oss waardeert, blijkt wel uit het feit dat de rechtswinkel in deze korte tijd al bijna 3000 cliënten heeft geholpen. Een ongelooflijk aantal.

En, niet onbelangrijk, vaak helpt de rechtswinkel ook met succes! De persoon uit het hiervoor genoemde voorbeeld heeft dankzij de hulp van Stichting Rechtswinkel Oss uiteindelijk geen cent hoeven betalen. Dat is waar we het voor doen.

Onze juridische diensten zijn kosteloos omdat Stichting Rechtswinkel Oss geheel draait op het werk van meer dan 30 vrijwilligers. Deze vrijwilligers studeren allemaal rechten op nabij gelegen universiteiten. Omdat wij geen winst nastreven en onze dienstverlening gratis is, zijn wij afhankelijk van de gemeentelijke subsidie, sponsoring en giften. Zonder deze hulp zou het onmogelijk zijn om Stichting Rechtswinkel Oss draaiende te houden. De in 2013 opgerichte

Stichting Vrienden van Rechtswinkel Oss heeft dan ook als doel de rechtswinkel financieel te ondersteunen. Uw hulp is daarbij meer dan welkom.

Website: http://www.rechtswinkeloss.nl