Knowledge for Children logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 73.89

13 donateurs

Knowledge for Children

Knowledge for Children richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs in Afrika. In het bijzonder in Kameroen, Kenia en Oeganda. 

Met ons co-investment model leren we scholen hoe samen met de gemeenschap op te trekken. Samen kopen we de boeken voor alle hoofdvakken. De bijdrage van de gemeenschap voor de boeken gaat steeds verder omhoog. Deze is uiteindelijk dusdanig substantieel dat ze daarmee na afloop van ons programma kunnen blijven samenwerken aan andere projecten. Hierdoor kunnen ze samen de toekomst van de school en daarmee van de kinderen blijven te verbeteren. We trainen de leraren hoe de boeken te gebruiken in de lessen en interactiever les te geven. We geven workshops aan de leiding van de school waarmee zij in staat zijn het heft in eigen handen te nemen om de school verder te ontwikkelen. 

We bereiken inmiddels ruim 60.000 kinderen. Met jouw bijdrage via YouBeDo koop je niet alleen een boek voor jezelf maar krijgt een kind in Afrika ook een boek. Voor elke 5 euro kopen wij namelijk een boek waarmee we 2 kinderen in de les blij mee kunnen maken! 

Wil je meer weten dan kan je natuurlijk altijd een kijkje nemen op onze website.

Website: http://www.knowledgeforchildren.org