Stem zonder gezicht logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 93.08

10 donateurs

Stem zonder gezicht

Stem zonder Gezicht vormt een stem voor alle kinderen die niet in hun basisbehoeften worden voorzien. Voor de kinderen die onzichtbaar blijven wegens armoede. 

SzG gelooft in de kracht van community en gelooft dat gemeenschapsgevoel een belangrijk grondbeginsel is voor een veilige, vriendelijke en inclusieve samenleving. SzG roept de samenleving op om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen en alle kinderen als ‘onze’ kinderen te gaan zien. Zo kunnen wij deze kinderen beschermen, begeleiden en ze liefde, aandacht en erkenning geven.

SzG gaat actief op zoek naar partners in de samenleving om zo samen de krachten te bundelen. Wij leggen contact met bewoners van Rotterdamse wijken, met ondernemers, met wijkorganisaties, scholen en diverse (culturele) instellingen.

Alleen samen kunnen wij alle kinderen een ‘stem’ geven.

Projecten die wij als Stem zonder Gezicht hebben gedaan zijn bijvoorbeeld Toys-4-all pop-up store, een dagje Diergaarde Blijdorp, Christmas4All.

Onze kernbegrippen bij de projecten zijn:

  • Bewustwording van de aard en de kern van het probleem armoede.
  • Inspireren (van communities) tot doen en delen.
  • Beinvloeden van bestaand armoedebeleid.
  • Empowerment van kinderen en jongeren.

We zijn bezig met het realiseren van onze droom, een eigen gemeenschapshuis in Rotterdam. Dit paleis - a place for you - zal uiteindelijk zo'n 20 tot 30 lokale initiatieven, samenwerkingsverbanden en kleinschalige organisaties die bijdragen aan armoedebestrijding onder één dak samenbrengen. 

Website: https://www.stemzondergezicht.nl