Jane Goodall Instituut Nederland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 489.82

59 donateurs

Jane Goodall Instituut Nederland

 

Het Jane Goodall Instituut

Jane Goodall richtte het Jane Goodall Instituut op in 1977 vanuit de gedachte dat mens, dier en milieu een eenheid vormen en dat ieder individu een verschil kan maken. Het Jane Goodall Instituut Nederland zet zich in voor het welzijn van dieren in het algemeen en de chimpansees in Afrika in het bijzonder.

 

Dr. Jane Goodall

Dr. Jane Goodall vertrok in de zomer van 1960 naar Tanzania om chimpanseegedrag te onderzoeken. Sindsdien koestert zij een diepgewortelde liefde voor dieren en natuur op dit continent. Zij gelooft in een holistische en duurzame aanpak, waarbij samenwerking met en ondersteuning van de lokale bevolking centraal staat.

 

Chimpansees

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd door stroperij. Door houtkap, aanleg van oliepalmplantages en het oplopend aantal bosbranden verliezen chimpansees en andere diersoorten hun leefgebieden. Mens en natuur strijden met elkaar om de krapper wordende beschikbare ruimte. Het Jane Goodall Instituut beschermt de natuur en helpt de door overbevolking verstoorde ecosystemen te herstellen.

 

“Iedereen kan een verschil maken!”

Wij mensen kunnen niet zonder de natuur, net als de mensapen. Met jouw hulp beschermt het Jane Goodall Instituut duizenden wilde chimpansees en miljoenen vierkante kilometer aan leefgebied. Daarnaast slaan we de handen ineen met lokale gemeenschappen om bossen terug te planten, en chimpansees te verzorgen en op te vangen in opvangcentra. Ook inspireren en motiveren wij jongeren om onze aarde duurzaam te beschermen. Iedereen kan tenslotte een positief verschil maken.

 

Roots & Shoots

Met het Roots & Shoots programma stimuleert Het Jane Goodall Instituut jongeren in ca. 60  landen om een verschil te maken en een positieve bijdrage te leveren aan hun leefomgeving. Het Jane Goodall instituut streeft naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Bescherming van mensapen en hun leefgebied gaat hand in hand met verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking en stimulering van jongeren zich te zetten voor een betere wereld.

 

Sluit je bij ons aan en maak het verschil voor mens dier en natuur!

 

Website: http://www.janegoodall.nl