Tika Foundation logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,646.26

190 donateurs

Tika Foundation

Een kansrijke toekomst voor kansarme kinderen in Nepal
 
De Tika (Tilaka) kan worden vertaald als “teken”. De Tika is een symbool van toewijding en wordt gezet op de plaats tussen de wenkbrauwen. Deze plaats staat bekend als het derde oog of de plaats van verborgen wijsheid.
Toewijding en Wijsheid om samen voor een kansrijke toekomst te zorgen.
 
Inmiddels gaan er jaarlijks 900 kinderen naar school, hebben er 20 kinderen een veilig thuis en werken er ruim 70 mensen als gevolg van uw donaties aan onze stichting, sinds 2007.
 
In het kort onze doelstellingen en missie:
 
De projecten die wij in Nepal opzetten en financieren hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: Het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. Echter dit willen wij wel goed doen, daarom hebben al onze projecten de volgende uitgangspunten:
 
a.. Duurzaamheid
 Dit wil zeggen dat we gaan voor verbetering van de kwaliteit van leven op de lange termijn. We focussen op onderwijs, zorg, en zelfredzaamheid (daar waar mogelijk).
b.. Transparantie
 Vrijwel 100% van alle donaties gaat naar Nepal. We vinden dat we dit juridisch  correct en financieel transparant moeten doen. Daarom hebben we in 2007 Stichting Tuharuko Awaj (Nepalees voor: ‘Luister naar de stem van het kind’), sinds juni 2016 Tika Foundation. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en onze financiën worden gecontroleerd door Flow Accountants.
c.. Professionaliteit
 We willen geen half werk leveren, we gaan voor kwaliteit! Daarom werken we in Nepal alleen met betrouwbare en ervaren mensen, lees meer over het Everest Team.
d.. Continuïteit
 Alleen wanneer we financiële garanties kunnen bieden voor de lange termijn stappen we in een project. Je wilt voorkomen dat kinderen op straat komen te staan of hun school niet kunnen afmaken. Dit betekent bijv. dat we altijd genoeg geld willen hebben om ons weeshuis en andere projecten 2,5 jaar draaiende te houden.
e.. Local ownership
 Het is voor ons van belang dat het weeshuis en aanverwante projecten worden geadopteerd door de lokale gemeenschap. Alleen zo kunnen we zorgen voor duurzaam resultaat. We werken altijd met lokaal projectmanagement en gebruiken zoveel mogelijk lokaal vakmanschap en lokale producten.

Website: http://www.weeshuisnepal.com


Voltooide projecten van Tika Foundation

Help Kala op school te blijven

Tika Foundation

Doelbedrag € 500,00
Nepal, Banepa

Zonder extra ondersteuning zal Kala haar school moeten verlaten. Tot twee jaar geleden zwierf ze overdag op straat, nu gaat ze naar school. Haar ouders kunnen niet meer rondkomen in de stad waar ze wonen en daarom zoeken ze voor Kala een plek in een hostel zodat ze haar school kan afmaken en in de vakanties naar huis kan. Het hostel zorgt voor een veilige omgeving, een thuis, eten en drinken én studiebegeleiding. 

Lees meer Lees minder