Drive Against Malaria  logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 6,612.77

1221 donateurs

Drive Against Malaria

‘Niemand weet waar ik ben’ is een indrukwekkend relaas over de reizen die de voormalig tv-presentatrice Julia Samuël maakt door Afrika om te strijden tegen malaria en haar eigen strijd tegen borstkanker.
 
In 1999 ontmoette zij David Robertson tijdens de opnames van haar documentaire ‘Crossing Africa’ voor Veronica. David die, ondanks het gemis van een arm en een been, gevaren trotseerde om de bewoners van dit continent te voorzien van muskietennetten.
Julia was zeer bewogen over het leed waar de bevolking mee te kampen heeft. Duizenden kinderen sterven per dag aan malaria. Zij ziet dat malariapreventie grote gebieden niet bereikt en dat de kindersterfte daar zeer hoog is.
 
Sindsdien doorkruisen David en Julia met hun LandRover Afrika, om honderdduizenden mensen te voorzien van muskietennetten, medicatie en om voorlichting te geven. Ze werken onder erbarmelijke omstandigheden, overleven gebieden met landmijnen en komen een paar keer in de cel terecht.
Dan wordt Julia geconfronteerd met borstkanker. In het boek ‘Niemand weet waar ik ben’ zet zij uiteen hoe zij probeert haar borstkanker te overwinnen en haar inzet om de bewoners van Afrika te bereiken met de strijd tegen malaria.

Website: http://www.driveagainstmalaria.nl


Voltooide projecten van Drive Against Malaria

Help 3.000 kinderen om te genezen van Malaria

Drive Against Malaria

Doelbedrag € 1.500,00
Midden- en Zuid-Afrika

Drive Against Malaria is actief in malaria risico gebieden van Afrika en zet zich in voordiagnose, behandeling en bescherming om malaria te bestrijden. Jaarlijks wordenduizenden kinderen behandeld waardoor zij snel genezen. Zij zorgen voor training,muskietennetten en medicijnen voor de lokale bevolking. Hierdoor kan het verliesvan vele levens worden voorkomen.

Lees meer Lees minder