Het Gehandicapte Kind logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 839.00

189 donateurs

Het Gehandicapte Kind

Eenzaamheid is het grootste probleem

"Dat ik er anders uit zie, vind ik niet erg. Geen vriendjes, dat is pas erg.” Dit zegt Robin (11). Zoals elk kind van haar leeftijd wil Robin heel graag samen met andere kinderen buiten spelen. Maar vanwege haar handicap kan dat niet. Ze kent alle namen van de kinderen uit de buurt omdat ze die op haar kamer kan horen, als zij in de speeltuin spelen. Maar de kinderen kennen haar niet. Robin speelt alleen.

Maar liefst 62% van de mensen met een beperking voelt zich regelmatig eenzaam. En dat begint al op jonge leeftijd. Spelen bijvoorbeeld wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap zitten thuis terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. De grootste beperking van het gehandicapte kind is niet de handicap zelf, maar de fysieke en mentale drempels die hen ervan weerhouden om te doen wat ieder ander kind ook doet: samen met vriendjes spelen!

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind helpt. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken voor hen. Door sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren op sportverenigingen. Of door Samen naar School klassen voor hen op te richten, op de gewone basisschool in de buurt. Zo zorgen we ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien.

Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto. Helpt u mee? Dat kan door bij de aanschaf van uw boek het Gehandicapte Kind te kiezen als uw goede doel. Bedankt voor uw steun!

Website: http://www.nsgk.nl