Fonds Gehandicaptensport logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 124.37

29 donateurs

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport
Voor mensen met een handicap zijn dagelijkse activiteiten als bijvoorbeeld het nemen van de trap, pinnen en boodschappen doen niet zo vanzelfsprekend. Sport draagt bij aan het gevoel van zelfstandigheid en onafhankelijkheid waardoor gehandicapte sporters zich fysiek en mentaal minder geremd kunnen voelen en meer uit het dagelijkse leven kunnen halen.

Visie van Fonds Gehandicaptensport

Sport maakt je lichamelijk en mentaal sterk voor het dagelijks leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel.

Missie van Fonds Gehandicaptensport
Werven van financiële middelen waardoor iedereen met een handicap overal kan sporten.

Wie is Fonds Gehandicaptensport?
Fonds Gehandicaptensport heeft een uniek domein: Fonds Gehandicaptensport is hét enige fonds voor alle gehandicapten in Nederland. Het richt zich uitsluitend op sport.

Fonds Gehandicaptensport is voor alle gehandicapten, met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap.

Wat doet Fonds Gehandicaptensport?
Fonds Gehandicaptensport is dé fondsenwervende instelling voor de gehandicaptensport. Belangrijkste activiteit hierbij is de jaarlijks terugkerende collecteweek, maar ook heeft zij een donateurprogramma, organiseert zij fondsenwervende evenementen zoals bijvoorbeeld een nationaal galadiner, geeft zij voorlichting over gehandicaptensport en werft zij middelen bij fondsen en sponsoren.

Fonds Gehandicaptensport financiert hiermee honderden projecten voor de:

  •     aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal;
  •     financiering van sportevenementen;
  •     realiseren van bouwtechnische aanpassingen aan sportaccommodaties; innovatieve projecten met als doel sportstimulering.

Website: http://www.fondsgehandicaptensport.nl