2Burundi Help elkaar logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 89.13

35 donateurs

2Burundi Help elkaar

2Burundi helpt jongeren met een verstandelijke beperking en/of handicap in Burundi (centraal Afrika).

2Burundi laat jongeren met een verstandelijke beperking integreren binnen hun eigen leefgemeenschap. Helaas zijn deze jongeren achtergesteld en zijn er nog weinig tot geen voorzieningen voor hen in Burundi. Het is voor deze doelgroep bijvoorbeeld onmogelijk om naar school te gaan en een praktijkopleiding te volgen.

2Burundi helpt hen aan een beter leven!

Dit is mogelijk door de unieke combinatie van begeleiding in het activiteitencentrum en bij de cliënten en hun ouders/verzorgers aan huis. 2Burundi wil het activiteitencentrum uitbreiden voor het geven van praktijkopleidingen aan jongeren met een verstandelijke beperking en/of handicap. Dit willen zij in 2017 mogelijk maken door de realisatie van:

  • Een stenen omheining rondom het 2 hectare grote terrein. Op dit terrein staat het, door 2Burundi mogelijk gemaakte, activiteitencentrum met aparte kookgelegenheid en liggen de plantages, voor het verbouwen van maïs, courgette, bananen, ananas, palmbomen en suikerriet.
  • De inrichting van de kookgelegenheid en het activiteitencentrum.
  • Een vervolgopleiding voor 12 sociaal werkers.

Wilde Ganzen steunt 2Burundi bij de realisatie hiervan. Iedere donatie wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd.

Steun 2Burundi en doneer!

Op onze website http://www.2burundi.com leest u o.a. indrukwekkende ervaringsverhalen van ouders/verzorgers van de cliënten:

De Burundese partner van 2Burundi, de NGO Association Raphael au Burundi, interviewde de familieleden van 8 jongeren die geholpen worden door de sociaal werkers. Zo vertelde de moeder van het meisje Fides dat haar dochter bang was voor andere mensen en andere kinderen pijn deed. Door de begeleiding vanuit het F.B.R. project is Fides niet meer bang en kan zij beter omgaan met andere kinderen. Door de opvang van Fides in het activiteitencentrum kan haar moeder spullen verkopen en werken op het land. Ook ziet zij dat de gemeenschap Fides meer accepteert en zelfs terug naar huis brengt als zij te ver weg is van huis.

Website: http://www.2burundi.com