Awinbono logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 250.03

8 donateurs

Awinbono

Stichting Awinbono wil door haar steun de sterfte voor moeder en kind in Noord-Ghana terugdringen. Dat dit noodzakelijk is blijkt wel uit de cijfers. In 2011 overleed in Ghana nog ongeveer 1 op de 286 vrouwen aan de gevolgen van de bevalling of in het kraambed en ongeveer 1 op de 13 kinderen overleed voor het vijfde levensjaar. Hoewel de ontwikkelingen de goede kant op gaan in Ghana, blijft de ontwikkeling in het armere Noord-Ghana, daarop achterlopen.
Blijvende aandacht is daarom noodzakelijk. 

Goede deskundige begeleiding tijdens de zwangerschap en de bevalling en goede voorlichting moeten daaraan meewerken. De Stichting heeft nu in Bongo, een klein dorpje in Noord-Ghana, de bouw van een echokliniek, laboratorium en apotheek gerealiseerd. In 2018 is daar nog de eerstelijnszorg bijgekomen op verzoek van de bewoners. De echokliniek heeft nu al vele vrouwen geholpen en daarmee bij kunnen dragen aan een betere zwangerschapsbegeleiding.

Maar daarmee zijn we er niet.

In een nog verder afgelegen plaats in Noord Ghana, Balungo, zijn we een kraamkliniek aan het bouwen. Het verkrijgen van het daarvoor benodigde geld is vorig jaar, in samenwerking met Stichting Wilde Ganzen, gerealiseerd. Het wordt een kraamkliniek waar vrouwen veilig en met zorg kunnen bevallen. Toch blijven er nog verder wensen over om de kliniek goed te laten draaien. De aanleg van een veilige en goede watervoorziening, middels een waterpomp, is al gerealiseerd. Maar ook de inventaris, zoals kraambedden en apparatuur die nodig kan zijn voor een goede bevalling, is nodig. Om dit allemaal te realiseren is iedere financiële bijdrage daarom erg belangrijk.

Op de website van de Stichting, www.awinbono.nl, vindt u nog meer informatie.

Als Stichting willen wij u alvast bedanken voor uw steun

Website: http://www.awinbono.nl