The Hunger Project logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 899.03

257 donateurs

The Hunger Project

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is al enorme vooruitgang geboekt. Ondervoeding is niet langer doodsoorzaak nummer 1, maar nummer 8. Toch leven op dit moment nog steeds 821 miljoen mensen met honger - en dat is veel te veel.

 

The Hunger Project investeert in mensen met chronische honger op het platteland in Afrika, Azië en Latijns- Amerika. Mensen met honger zijn niet het probleem, zij zijn de oplossing – dát is onze filosofie. We geven hen de kans zich te ontwikkelen, zodat ze straks op eigen kracht verder kunnen. The Hunger Project laat mensen weer dromen en stimuleert ondernemerschap en leiderschap. Zodat zij zelf het heft in handen nemen op weg naar een leven zonder honger.

Website: http://www.thehungerproject.nl


Voltooide projecten van The Hunger Project

The Baby Project

The Hunger Project

Doelbedrag € 600,00

We worden allemaal onder dezelfde sterrenhemel geboren. Maar de plek waar je wieg staat blijkt nog altijd bepalend voor de rest van je leven. Niet overal krijgen baby’s en hun moeders kans op een goede start. Daarom ondersteunt The Baby Project ouders en mini’s wereldwijd. Zodat baby’s óveral op eigen kracht groot en sterk worden. 

Hoe we dat doen? Bekijk onze  animatievideo .

Voor € 600 kunnen wij 750 zwangere vrouwen of kersverse moeders voorlichten over het belang van gezonde voeding en lokaal verkrijgbare superfoods, zoals Moringa, waarmee we ondervoeding bij kinderen voorkomen. Want: een goed leven begint bij goede voeding. Help 750 moeders en hun baby’s met een goede, gezonde start en draag bij aan die oh zo belangrijke eerste 1.000 dagen van een kind.

Chronische honger is niet alleen een kwestie van weinig eten. Zelfs wanneer mensen voldoende voedsel binnenkrijgen om hun gevoel van honger te stillen, kunnen ze door slecht of eenzijdig eten een tekort hebben aan voedingsstoffen. Goede voeding in de eerste 1.000 dagen van een mensenleven legt de basis voor een gezonde ontwikkeling. Wanneer een kind tijdens deze kritieke 1.000 dagen voldoende vitaminen en mineralen krijgt, plukt het daar een leven lang de vruchten van.

Klik hier voor de website

Lees meer Lees minder