Antoni van Leeuwenhoek Foundation logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 531.96

143 donateurs

Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Kanker voelt als een veroordeling, voor eenieder die het overkomt. Het maakt onzeker en angstig en vergt het uiterste van patiënten en hun omgeving. Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia lang tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt.

Onderzoek en behandeling van kanker samen onder één dak: daarin is het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) uniek in Nederland. Een topinstituut, dat bestaat uit een wetenschappelijk onderzoekslaboratorium en een gespecialiseerde kliniek, en dat zowel nationaal als internationaal wordt erkend en waar grensverleggend onderzoek plaatsvindt. Patiënten krijgen de beste behandeling die momenteel beschikbaar is. Ruim 2.400 medewerkers zetten zich daar dagelijks voor in. Vandaag de dag staat het instituut voor de volgende grote uitdaging in zijn geschiedenis. De sleutel ligt in de kern van kanker. Dankzij het ontrafelen van ons erfelijk materiaal, het DNA, weten we nu dat geen enkele tumor hetzelfde is. Geen borst-, long- of darmtumor is identiek. Die kennis vraagt om een specifieke behandeling die toegesneden is op elke individuele patiënt. Dit noemen we ‘personalized medicine’ of ‘therapie op maat’.

Het instituut is voor de financiering van onderzoek grotendeels afhankelijk van giften van derden. De Antoni van Leeuwenhoek Foundation vormt de schakel tussen donateurs en onderzoek.

Website: http://www.avlfoundation.nl