Defenders in Dordrecht logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 80.60

4 donateurs

Defenders in Dordrecht

Defenders in Dordrecht - Rest, reflection and recharching

De mensenrechtensituatie is in veel landen erg slecht – denk aan Congo, Syrië, of Pakistan.

Mensen die zich in die landen hard maken voor mensenrechten staan vaak onder grote druk.

In Europese steden zoals Hamburg, Oslo en Parijs, wordt inmiddels tijdelijke opvang aan deze mensenrechtenverdedigers geboden. Omdat er meer mensen zijn die voor zo'n programma in aanmerking komen, biedt Defenders in Dordrecht nu ook een plaats aan.

Onafhankelijk van overheidssubsidie bieden wij als vrijwilligers, mensenrechtenverdedigers die dat nodig hebben een individueel en kort verblijf (2-3 maanden) aan in onze mooie stad. Zodat de gast even kan uitrusten, wat afstand kan nemen van de dagelijkse hectiek, de situatie kan overdenken en zijn/haar deskundigheid verder kan ontwikkelen.

Defenders in Dordrecht zorgt voor de reis, het verblijf en een op maat gesneden programma. Dat laatste kan bestaan uit een cursus, opbouwen van nieuwe netwerkcontacten of tijd en ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe plannen voor de organisatie in eigen land.

Hierdoor kunnen deze mensenrechtenverdedigers met nieuwe energie terugkeren naar hun organisaties ter plaatse. En op hun beurt inspireren en ondersteunen zij met de nieuw verworven kennis zo hun collega's weer om hun goede werk voort te zetten.

Dankzij jouw bijdrage via Youbedo!!