Dedicon logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 12,416.33

70 donateurs

Dedicon

Stichting Dedicon vergroot de wereld van mensen met een leesbeperking. Wij vinden dat blinde en slechtziende mensen, en mensen met dyslexie het recht hebben op dezelfde informatie en hetzelfde leesplezier als mensen zonder leesbeperking. Daarom maken we brailleboeken, audioboeken en digitale schoolboeken, zodat ook zij mee kunnen doen in onze samenleving vol visuele informatie en letters.

100% van het geld naar projecten!

De overheid steunt ons in deze doelstelling. Toch zijn er nog altijd groepen waarvoor weinig aangepast leesmateriaal beschikbaar is. Daarom halen we via fondsenwerving geld op. Dit geld gaat dan volledig naar het project waar het voor bedoeld is!

Braille boekjes

Zo maken wij boekjes voor blinde kinderen die braille leren lezen. Met deze boekjes kunnen ze ook thuis eens iets lezen. En er staan voelbare plaatjes in.

Yoleo boeken

Verder maken we hybride boeken voor kinderen die dyslexie hebben. Via de computer of de iPad kun je zo’n boek lezen en luisteren tegelijk. Niet alleen leuk om op deze manier te lezen, maar je leert ook nog eens heel veel woorden! Via www.yoleo.nl zijn er al 70 titels beschikbaar, maar we willen nog veel meer boeken omzetten in deze vorm.

Door uw aankoop steunt u het project ‘Beginnen in Braille’ of ‘Yoleo’.

U een nieuw boek, zij een nieuw boek!

 

Website: http://www.dedicon.nl


Voltooide projecten van Dedicon

Steun de ontwikkeling van een voelboekje voor blinde kinderen

Dedicon

Doelbedrag € 300,00
Grave, Nederland

Doneer voor een Voelboekje en Stichting Dedicon vergroot de wereld van mensen met een leesbeperking. We maken brailleboeken en audioboeken voor blinde en slechtziende mensen. De collectie van Voeljeboekje bestaat uit heel verschillende kinderboeken voor kinderen tussen 2 en 8 jaar. De meeste zijn speciaal voor blinde kinderen gemaakt 

Lees meer Lees minder