Soulventure logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,404.07

388 donateurs

Soulventure

Soulventure komt voort uit het DNA van reisorganisatie Riksja Travel, maar is een zelfstandige stichting die ook financieel onafhankelijk is.

Reizen is mooi, maar het laat ook een voetafdruk achter. We vinden het dan ook niet meer dan logisch om iets terug te doen.
Stichting Soulventure zet zich in om de overgang naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld versnellen.

Dit doen we door verschillende lokale projecten te steunen.
Van financiële steun bij de wederopbouw van Nepal tot een voetbalteam in Zuid-Afrika: overal ter wereld ondersteunen wij projecten die bijdragen aan een mooiere wereld.

We werken ook samen met verschillende partners, zoals microfinancieringsorganisatie Wakibi en de South Pole Group voor een volledige CO2-compensatie van reizen.

Website: http://www.soulventure.nl


Voltooide projecten van Soulventure

Malou bouwt in Uganda aan een beter toekomst: Iedereen naar school

Soulventure

Doelbedrag € 1.000,00
Uganda

Iedereen naar school voor een beter toekomst! In Uganda bouwen we aan een beter toekomst voor de schoolkinderen en hun omgeving. Daar gaan we het hele land door om verschillende goede doelen te ondersteunen en de lokale bevolking te helpen, door onze hand uit de mouwen te steken. We gaan onder andere de school bezoeken die mijn school, Citadel college in Nijmegen, heeft opgezet om daar onderhoud te plegen! 

Ik, negentien andere leerlingen en twee docenten gaan voor twee weken naar Uganda om daar het hele land door te reizen, met de social reis organisatie BeMore. We willen daar goede doelen ondersteunen en de community zelf helpen. Vorig jaar hebben we een keuken gebouwd voor een oma zodat ze kon koken voor haar familie. We gaan huisbezoeken doen om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de mensen. In het schooljaar 2015-2016 is het akkoord gegeven aan onze school om een basisschool te laten bouwen in Uganda, in Januari waren ze begonnen met de bouw en een half jaar later was het af. Het gebouw is meteen in gebruik genomen en bezoeken we elk jaar de school, om geld te schenken voor verbeteringen en om onze handen uit de mouwen te steken.

Het is de bedoeling dat de doelen die we bezoeken weer een jaar lang vooruit kunnen met het geld dat we schenken! 

Het geld gaat naar de goede doelen die we daar gaan bezoeken. Voor de scholen gaan we zorgen voor extra lesmateriaal zodat er meer kinderen naar school kunnen, deel van salaris docenten en de andere voorzieningen. 

Lees meer Lees minder