Biblionef logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,574.16

323 donateurs

Biblionef

 

Biblionef Nederland werkt samen met honderden scholen in het Caribisch gebied om ervoor te zorgen dat kansarme kinderen daar gemakkelijk toegang hebben tot mooie kinderboeken in het Nederlands, Engels en Papiemento/Papiementu.

Wij werken samen met leraren en bibliothecarissen op Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba en in Suriname. Alle boeken die wij versturen, worden zorgvuldig geselecteerd door een toegewijd en kundig team van vrijwilligers. Samen met de scholen bepalen we welke boeken de kinderen het meeste zullen aanspreken en welke boeken hen zullen helpen bij het ontwikkelen van hun taalvaardigheid in het Nederlands, Engels, Papiementu/Papiemento en andere talen.

Wij denken dat het van cruciaal belang is om inclusieve, aansprekende boeken aan te bieden. Boeken die de fantasie prikkelen. Van klassiekers tot eigentijdse fantasy. Voorleesboeken en prachtige prentenboeken. Boeken die aansluiten bij de leefwereld van zowel jongens als meisjes. Spannende boeken en boeken om iets van op te steken. Boeken waardoor kinderen al op jonge leeftijd het plezier in lezen ontdekken en zo levenslange lezers worden.

Wie herinnert zich niet dat ene magische boek dat je tijdens je kinderjaren betoverde. Het boek dat tot op de dag van vandaag in je geheugen gegrift staat. Biblionef heeft hulp nodig om zulke boeken te vinden en ze naar minder bevoorrechte kinderen te sturen. In de afgelopen (bijna) 30 jaar heeft Biblionef duizenden nieuwe boeken naar de Caribische eilanden gestuurd.

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Biblionef, in 2021, is ons doel om met uw hulp nog eens 30.000 fantastische nieuwe! kinderboeken in het Engels, Nederlands en in andere talen naar scholen, leerkrachten en kinderen in de Cariben te sturen!

Website: http://www.biblionef.nl


Voltooide projecten van Biblionef

Wereldatlassen voor schoolkinderen in Ghana

Biblionef

Doelbedrag € 1.500,00
Accra, Ghana

Biblionef doneert speciale kinderatlassen aan scholen en bibliotheken in ontwikkelingslanden.

De atlassen worden onder scholen verspreid. Elke school krijgt 15 tot 20 exemplaren zodat ze de atlas ook klassikaal kunnen gebruiken. 
Idee en vormgeving van de atlas is van illustrator René Leisink (bekend van zijn dagelijkse strip in dagblad Metro). Op een reis in Ghana ontdekte hij dat veel kinderen goed lesmateriaal ontberen. Hij ontwikkelde daarom zelf de leuke Engelse lesmethode Cat & Dog, waarin kinderen stapsgewijs en op een leuke manier de Engelse taal kunnen leren. De Cat & Dog serie wordt door Biblionef wereldwijd verspreid en ook vertaald in lokale talen. Het is een enorm succes.

In 2017 zijn de Cat & Dog atlassen door hem gemaakt en ze worden beschikbaar gesteld aan diverse scholen.
Extra bijzonder is dat René Leisink dit belangeloos doet, hij beschouwt het als “zijn” bijdrage aan een betere wereld.

Voor 1500 euro kan Biblionef met vrijwilligers en vaste partners zorgen voor verspreiding van 200 atlassen. Dit is inclusief, drukkosten, verpakkingskosten, transportkosten en overhead. Het komt neer op 7.50 euro per atlas.

Lees meer Lees minder