Stichting Ubuntu Nederland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 144.90

32 donateurs

Stichting Ubuntu Nederland

Stichting Ubuntu Nederland heeft als doel het stimuleren van talenten van kinderen in de townships van Zuid-Afrika. Donaties worden gebruikt voor de Amy Biehl Foundation (tegenwoordig Amy's Foundation SA) in Zuid-Afrika, voor talentontwikkeling van 2300 straatkinderen in Kaapstad.

De Amy Foundation
De Amy Foundation (AF) is een non-profitorganisatie in Kaapstad, Zuid-Afrika. De stichting, gedragen door vrijwilligers en geleid door Kevin Chaplin (de Zuid-Afrikaanse Ambassadeur van onze Stichting Ubuntu Nederland), heeft als kerntaak het ontwikkelen en versterken van de talenten van de jeugd in de townships Khayelitsha en Gugulethu, in en rond Kaapstad met behulp van educatieve en culturele programma's.

Dit alles bewust in de uren dat de kinderen uit school komen en de ouders nog niet thuis zijn van hun werk. Niet alleen om de kinderen van de straat te houden en te beschermen tegen negatieve invloeden (drugs, criminaliteit, geweld, HIV), maar vooral om ze vanuit een beschermde omgeving een plek te geven: waar ze extra onderwijs genieten, sport en/of muziek beoefenen en wegwijs worden gemaakt op het gebied van sexualiteit, aidspreventie, milieu en maatschappij.

De Amy Foundation is hét project waarin Ubuntu en reconciliation tot uitdrukking komt ! 

Website: http://www.ubuntu-nl.nl