UNO Foundation - Het Veerhuis logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 55.91

7 donateurs

UNO Foundation - Het Veerhuis

UNO Foundation - Het Veerhuis te Varik

Het Veerhuis is in handen van de stichting UNO Foundation en is een broedplaats voor de nieuwe economie; nationaal en internationaal.
Het Veerhuis heeft een behoorlijke ambitie: de nieuwe economie wereldwijd zichtbaar maken. En nu moet het er dan toch van komen. En nodig is het ook. We zien de grote problematiek van klimaat, economie en sociaal.
We nodigen je uit hier aan mee te doen. Naast geld zijn jouw ideeën ook welkom !
Ieder heeft immers een stuk van de oplossing in zich. Samenwerken aan een wereld van overvloed; waar liefde en onderling vertrouwen basiswaarden zijn.

De donaties worden gebruikt om in en om het Veerhuis vernieuwende initiatieven te ontplooien. We hebben daarvoor onderzoeksgeld nodig. We zijn ook doeners.
Projecten zijn onder andere:

 • Het vormgeven van de Academie die opleidt tot levenskunstenaar
  Daar leer je niet een standaard beroep, maar neem je je eigen talent als startpunt. Ontdekken wie je werkelijk bent en welk talent jou verder brengt.
 • Vormgeven aan het basisinkomen
  Een wereldbasisinkomen in combinatie met een concept voor de nieuwe economie. Het is een plan van Pieter Kooistra (tevens bedenker van de Kunstuitleen) dat we onderzoeken op haalbaarheid en de wereld over willen brengen.
 • UNO-box, het bedrijfsplan voor de nieuwe economie
  In het Veerhuis is het eerste 3D-bedrijfsplan ter wereld ontstaan, de UNO-box. Met dit bedrijfsplan kun je met je 'hart en hard' een duurzaam fundament onder je organisatie leggen.
 • Het DeelGenootschap als nieuwe organisatievorm
  De afgelopen herfst is in samenwerking met de Economy Transformers de nieuwste organisatievorm ontwikkeld, genaamd het DeelGenootschap. Het is een vorm die helemaal past bij de nieuwe tijd en geen bestuur in traditionele zin meer heeft. 

Website: http://www.veerhuis.nl