Bobbi Bear Nederland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,665.86

386 donateurs

Bobbi Bear Nederland

"Every Little Body Is A Somebody"

Wij ondersteunen de hulp aan jonge slachtoffers van seksueel misbruik in KwaZulu Natal, Zuid Afrika. Deze hulp wordt ter plaatse gegeven door de kleine mensenrechtenorganisatie Operation Bobbi Bear. Dit geweldige team zorgt dat de kinderen tijdig medicatie krijgen die het risico op besmetting met HIV Airds verkleint,. Zij zorgen voor opvang en counseling. De Bobbi Bear, helpt de kinderen om snel en gedetailleerd te kunnen aangeven wat hen precies is overkomen, zodat de juiste hulpverlening kan worden opgestart.

Operation Bobbi Bear werkt al decennia in deze streek, en heeft een stevig netwerk opgebouwd. Deze activisten laten geen kind voor de deur staan, ongeacht het tijdstip of de omstandigheden. Dit bewonderingswaardige standpunt verwoorden zij heel goed in hun slogan: "Every Little Body Is A Somebody" De speciaal voor hen ontworpen beer is tevens onderdeel van het bewijsmateriaal in de rechtzaak, omdat het een deel van de verklaring van het kind is. Jacky Downs Branfield, CEO van Operation Bobbi Bear, heeft hiervoor gevochten tot aan het Hoge Gerechtshof toe en voor onder andere deze prestatie won zij in 2017 onder andere de prestigieuze Protection Award van World of Children, in de categorie Child Advocacy. Operation Bobbi Bear houdt zich ook bezig met het geven van voorlichting op scholen over sexueel misbruik en HIV/Aids.

Voormalig CEO van Be More Reizen Michel Groenenstijn (zie foto hieronder) organiseerde destijds vrijwilligersreizen naar Operation Bobbi Bear. Hij schreef het volgende over Stichting Bobbi Bear:
“Tijdens mijn samenwerking met Operation Bobbi Bear heb ik van dichtbij ervaren hoe gedreven en gepassioneerd Jackie en haar team hun werk doen. De situaties waarin ze werken zijn hartverscheurend en ingewikkeld, maar toch weten ze elke keer met weinig middelen verbluffend veel te bereiken. Al met al is dit een ongelofelijk mooi en broodnodig project dat heel veel steun verdient.”

Operation Bobbi Bear heeft onlangs de status van Buitenlandse ANBI ontvangen. Daarnaast heeft Stichting Bobbi Bear NL ook de ANBI-status. 

Stichting Bobbi Bear is aangesloten bij brancheorganisatie Partin

Volg Operation Bobbi Bear ook op YouTube!
 

Website: https://foodforbobbibear.com


Lopende projecten van Bobbi Bear Nederland

100 Rape Bag’s voor Operation Bobbi Bear

Bobbi Bear Nederland

Doelbedrag € 1.100,00
Kwazulu Natal, Zuid Afrika

Met deze Youbedo actie willen wij ervoor zorg dragen dat er voldoende Rape Bag’s zijn om de komende maanden het werk van Operation Bobbi  Bear te vergemakkelijken.Deze Rape-bags liggen klaar op een plank in het rescue center van Operation Bobbi Bear, en worden van de plank gehaald indien er een noodoproep komt.De inhoud van de tasjes helpen de Child Safety Officier van Operation Bobbi Bear bij de uitvoering van haar werk.

Wij zijn Stichting Bobbi Bear NL en wij ondersteunen Operation Bobbi Bear in Kwazulu Natal, Zuid Afrika. 

Deze kleine mensenrechten organisatie redt in samenwerking met politie en welzijnsorganisaties kinderen uit situaties waarin zij seksueel misbruikt worden. Zij zijn 24/7 "on call". Wanneer zij opgeroepen worden voor een "fresh rape" is de factor tijd heel belangrijk. Binnen 72 uur moet immers het medicijn dat het risico op besmetting met HIV/AIDS verkleint in het lijfje van het kind zitten.
Daarom staan er altijd tasjes klaar, de zogenoemd “Rape Bag’s“ om mee te nemen, met alle benodigde spulletjes voor 1e opvang. Deze tasjes worden door de betrokken Child Safety Officer van Operation Bobbi Bear van de plank getrokken bij een "Call Out", dat is een noodoproep.
In de Rape-Bag zit


een papieren zakje om forensisch materiaal zoals als met bloed of sperma bevlekt ondergoed op te berg en. Maar ook
handschoenen voor de Child Safety Officer van Operation Bobbi Bear, zodat deze bij het ophalen van het kind geen bewijsmateriaal beschadigt.
Pakje schoonmaakdoekjes om het kind bij het verlaten van het ziekenhuis (waar het forensisch onderzoek dan al heeft plaats gevonden) schoon te maken. Ook bevat het tasje schoon ondergoed.
spullen in om het kind tijdens de lange wachttijd in het ziekenhuis te vermaken
wat te eten en drinken
een permanent marker om op de beer te kunnen tekenen. (zie uitleg hieronder)
een kleine knuffelbeer (zie uitleg hieronder)


De Bobbi Bear heeft het kind dan ook al gekregen. Op deze beer kan het kind door middel van het schrijven communiceren over het trauma, zonder dat hij/zij in verlegenheid wordt gebracht woorden uit te spreken die het liever niet uitspreekt. Knuffelt het kind met de Bobbi Bear waar verse inkt op zit, dan bestaat het risico dat de inkt voordat het droogt is uitgeveegd. Vandaar de kleine beer in de Rape Bag, waar wel mee geknuffeld kan worden. Per jaar worden ongeveer 300 Rape Bag’s gebruikt. 

Meer informatie over ons, vind je op onze website:  https://foodforbobbibear.com/  

Lees meer Lees minderVoltooide projecten van Bobbi Bear Nederland

Bobbi Bear Nederland: Geef 100 seksueel misbruikte kinderen in Zuid-Afrika een stem

Bobbi Bear Nederland

Doelbedrag € 1.500,00
Doonside (near Durban) Kwazulu Natal, Zuid Afrika

Bobbi Bear Nederland ondersteunt Operation Bobbi Bear, die seksueel misbruikte kinderen in Kwazulu Natal, Zuid Afrika helpt.

Praten over het seksueel misbruik is ontzettend lastig voor deze kinderen. Toch heeft Operation Bobbi Bear informatie nodig om te kunnen beoordelen of er medicatie tegen HIV/Aids nodig is. Het kind geeft onder begeleiding van een Child Safety Officer dmv tekeningen en teksten op de beer aan wat er precies is gebeurd. Dezelfde beer dient ook als gedeeltelijke verklaring van het kind in de rechtzaal. Met € 1500,- aan donaties kan Operation Bobbi Bear 100 keer tijdige medicatie én een stem in de rechtbank geven. 

De kinderen die bij Operation Bobbi Bear binnenkomen, krijgen deze beer in hun armen gedrukt. De beer speelt echt een cruciale rol in dit proces.

Nadat het kind is aangekomen in het veilige Bobbi Bear Centrum, kan hij eerst even bijkomen, samen met de Bobbi Bear. Als hij/zij enigszins vertrouwd is geraakt met zijn/haar omgeving wordt het kind gevraagd om met behulp van een permanent marker, wat pleisters en elastiekjes duidelijk te maken wat hem of haar nu precies is overkomen. Dit proces wordt uiteraard bewaakt door een speciaal daarvoor getrainde Child Safety Officer.

Het is verbazingwekkend hoe snel het kind dan weet duidelijk te maken welke verschrikkingen het heeft moeten doorstaan. Zolang het de woorden niet zelf hoeft uit te spreken, wordt de verklaring van het kind in ieder geval niet nóg een traumatische ervaring extra. Het concept werkt fantastisch.
Volgens Eureka Oliver, Field & Financial manager, heeft het kind in de meeste gevallen niet langer dan 20 minuten nodig. Dan weet Eureka welke acties er nodig zijn. 

En die factor tijd is in deze zaken ongelooflijk belangrijk. Binnen 24 uur moet er duidelijkheid zijn over of het kind al dan niet is blootgesteld aan lichaamssappen. Dat klinkt afschuwelijk, en dat is het ook. Het is heel belangrijk dat het kind tijdig in het ziekenhuis wordt onderzocht en de juiste medicatie krijgt toegediend, om zo de kans op besmetting met het HIV/Aids virus zo klein mogelijk te houden.

In het ziekenhuis wordt het kind onderzocht op forensisch bewijsmateriaal ten behoeve van de strafzaak.

In Zuid-Afrika kan een dergelijke strafzaak wel tot 4 jaar duren. Al die tijd blijft de betekende en beschreven beer bewaard in het veilige centrum van Operation Bobbi bear. Dossiers raken vaak zoek, en het verhaal van dit kind mag niet verdwijnen.

De Bobbi Bear wordt door de Rechtbank geaccepteerd als onderdeel van de verklaring van het kind in de rechtszaak, en doet dus deels dienst al bewijsmateriaal. Er liggen in het Operation Bobbi Bear centrum zakken vol met beren met een afschuwelijk verhaal. Het confronteert ons met ontzettend veel kinderleed.

Operation Bobbi Bear rukt ongeveer 30 tot 40 keer per maand uit. Ongeveer 400 keer per jaar staat zij deze jonge slachtoffertjes bij in een rechtszaak tegen hun misbruiker. 

De Bobbi Bear is met veel aandacht samengesteld zodat het niet alleen kindvriendelijk en knuffelbaar is, maar ook goed te beschrijven is met inkt en deze lang vast houdt.

De aanloop van kinderen bij het Bobbi Bear Rescue center neemt helaas toe toe.

Operation Bobbi Bear is een NGO, en krijgt dus geen subsidie van de overheid. Uw donatie draagt bij aan tijdige medicatie, en dus het voorkomen van besmetting van HIV Aids bij 100 kinderen !
Ook helpt u mee deze kinderen een stem te geven in de rechtszaak, zodat zij niet gedwongen worden om keer op keer weer dezelfde traumatische handelingen aan hun 'private' te moeten beschrijven.
100 kinderen krijgen met uw bijdrage dus medicatie tegen HIV/Aids én een stem in de rechtszaal !

Lees meer Lees minder