Armoedefonds logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 98.20

26 donateurs

Armoedefonds

Stichting armoedefonds helpt lokale organisaties die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Lokale organisaties kunnen de best passende hulp bieden.

De ontvangen donaties worden ingezet om lokale organisaties in Nederland te ondersteunen in hun werkzaamheden. Deze organisaties helpen mensen, die leven in armoede, met onder andere: voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten, huisvesting, zorg- of medische kosten, maar bijvoorbeeld ook hulp bij de administratie of directe noodhulp.

Website: https://www.armoedefonds.nl


Lopende projecten van Armoedefonds

Geef 30 kinderen in Nederland een goede start op de middelbare school

Armoedefonds

Doelbedrag € 1.500,00

Een goede start op de middelbare school is essentieel voor ieder kind. Wanneer een kind niet of met onvoldoende schoolspullen uitgerust is, start hij of zij de middelbare schoolcarrière al op de eerste dag met een achterstand. Stichting Armoedefonds wil kinderen in armoede helpen met de Schoolspullenpas, waarmee ze voor 50 euro schoolspullen kunnen aanschaffen. 

Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook in ons land steeds meer armoede. Vooral veel ‘stille’ armoede: het is niet zichtbaar dat huishoudens hun huur niet meer kunnen betalen of kinderen zonder ontbijt naar school gaan. 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. En uit de meeste recente cijfers van het CBS blijkt dat er per schoolklas gemiddeld één kind in een arm gezin leeft. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en meer. Vanzelfsprekende zaken die echter broodnodig zijn om op school goed mee te kunnen komen. Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven in Nederland is dit niet op te brengen. Hierdoor starten kinderen hun middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van deze kinderen, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. Stichting Armoedefonds wil de kinderen die in aankomende september naar de middelbare school gaan een steuntje in de rug geven zodat zij schoolspullen kunnen kopen en goed toegerust kunnen beginnen aan hun middelbare schoolcarrière Voor het schooljaar van 2020-2021, dat aankomende september van start gaat, zijn inmiddels al 14.745 kinderen aangemeld door 140 lokale organisaties verspreid over geheel Nederland. Dit aantal is een forse stijging ten opzichte van de afgelopen jaren. 

 

Elk kind wat we kunnen helpen en blij kunnen maken is van belang. We hopen natuurlijk dat we zoveel mogelijk van de 14.745 kinderen kunnen helpen. Voor elke pas is 50 euro nodig. Met jouw bijdrage via Youbedo aan ons project kunnen we 30 kinderen helpen met een Schoolspullenpas. 

 

Lees meer Lees minder