Movement on the ground logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,857.82

518 donateurs

Movement on the ground

Wij zijn 'Movement on the Ground', een groep van onafhankelijke zakenmensen die reageren op de humanitaire crisis die impact heeft op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen, die daardoor gedwongen worden om hun huizen te verlaten door klimaatverandering, armoede en oorlog. 'Movement on the Ground' wil een nieuwe blauwdruk creëeren voor humanitaire hulp, wereldwijd.

Ons doel is een vaste aanwezigheid te creëren op het eiland van Lesbos. We werken zo veel mogelijk met de lokale gemeenschap, door te proberen de lokale mensen te verbinden met de vluchtelingen. Onze projecten zijn gebaseerd op het doel de waardigheid van de vluchtelingenpopulatie te verbeteren. 

Website: https://movementontheground.com/


Lopende projecten van Movement on the ground

Bescherm vluchtelingen op Lesbos tegen verzengende zomerhitte

Movement on the ground

Doelbedrag € 1.500,00
Lesbos

Voor de duizenden vluchtelingen in en rondom kamp Moria op Lesbos, is de zomer een seizoen van overleven. Lange dagen van 40 graden in de brandende zon. ’s Nachts woelen en draaien in een oververhitte tent. Angst voor uitdroging door beperkte toegang tot water. Een verbrande en geïrriteerde huid, omdat zonnebrandcrème en muggenspray moeilijk te verkrijgen zijn. Gebrekkige nachtrust die zorgt voor extra stress en irritatie in een toch al gespannen situatie.

Voor een gezin (vader, moeder, twee kinderen) is er een pakket dat bestaat uit een grote navulbare waterfles van 2 liter, zonnebrandcrème, muggenspray en 2 zonnehoedjes voor de kinderen. Zo kunnen zij zichzelf beschermen tegen uitdroging, verbranding en overlast van muggenbeten.

De vluchtelingen wonen met 10 personen of 2 families samen in een tent. Een goede nachtrust is voor elk mens van essentieel belang. Slaapgebrek is slecht voor je gezondheid en draagt bij aan stress en irritatie. Zeker in de toch al gespannen situatie van een vluchtelingenkamp kan dat zorgen voor meer conflicten. Om te zorgen dat vluchtelingententen ook in de hete zomer een zo comfortabel mogelijke slaapplek biedt, rusten we de tenten uit met fans (ventilatoren), klamboes en vliegentape. 

Door basisbenodigdheden voor de zomerhitte uit te delen aan vluchtelingen en tenten zomer-klaar te maken, draagt Movement On The Ground met dit project bij aan de individuele gezondheid en welzijn van vluchtelingen op Lesbos. Evenals aan het welzijn en de veiligheid van de vluchtelingengemeenschap als geheel.

 

Lees meer Lees minderVoltooide projecten van Movement on the ground

Noodhulp voor vluchtelingen op Lesvos en Samos

Movement on the ground

Doelbedrag € 1.800,00
Lesbos, Griekenland

Het geld dat met YouBeDo wordt opgehaald zal worden besteed aan noodhulp.

Op dit moment bevinden Lesvos en Samos zich voor het eerst sinds 2015/2016 in een noodsituatie. Dit komt door de grote hoeveelheid mensen die in de afgelopen maanden zijn aangekomen. Zo komen er nu elke week tussen de 600-800 mensen op Lesvos aan. Hierdoor zijn de vluchtelingenkampen overvol, vluchtelingen die net aankomen moeten nu noodgedwongen enkele nachten open en bloot op het beton slapen tot ze een tent ontvangen. Ook raken alle hulpmiddelen op, er is een tekort aan bijvoorbeeld dekens, slaapzakken, tenten, matjes om op te slapen en nog veel meer. Movement on the Ground is nu volledig gefocust op het verstrekken van noodhulp, wij zijn opzoek naar donaties zodat wij deze noodmiddelen lokaal en in grote hoeveelheden kunnen inkopen en verstrekken.

 

Lees meer Lees minder