Movement on the ground logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 3,319.64

816 donateurs

Movement on the ground

Wij zijn 'Movement on the Ground', een groep van onafhankelijke zakenmensen die reageren op de humanitaire crisis die impact heeft op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen, die daardoor gedwongen worden om hun huizen te verlaten door klimaatverandering, armoede en oorlog. 'Movement on the Ground' wil een nieuwe blauwdruk creëeren voor humanitaire hulp, wereldwijd.

Ons doel is een vaste aanwezigheid te creëren op het eiland van Lesbos. We werken zo veel mogelijk met de lokale gemeenschap, door te proberen de lokale mensen te verbinden met de vluchtelingen. Onze projecten zijn gebaseerd op het doel de waardigheid van de vluchtelingenpopulatie te verbeteren. 

Website: https://movementontheground.com/


Voltooide projecten van Movement on the ground

Noodhulp voor vluchtelingen op Lesvos en Samos

Movement on the ground

Doelbedrag € 1.800,00
Lesbos, Griekenland

Het geld dat met YouBeDo wordt opgehaald zal worden besteed aan noodhulp.

Op dit moment bevinden Lesvos en Samos zich voor het eerst sinds 2015/2016 in een noodsituatie. Dit komt door de grote hoeveelheid mensen die in de afgelopen maanden zijn aangekomen. Zo komen er nu elke week tussen de 600-800 mensen op Lesvos aan. Hierdoor zijn de vluchtelingenkampen overvol, vluchtelingen die net aankomen moeten nu noodgedwongen enkele nachten open en bloot op het beton slapen tot ze een tent ontvangen. Ook raken alle hulpmiddelen op, er is een tekort aan bijvoorbeeld dekens, slaapzakken, tenten, matjes om op te slapen en nog veel meer. Movement on the Ground is nu volledig gefocust op het verstrekken van noodhulp, wij zijn opzoek naar donaties zodat wij deze noodmiddelen lokaal en in grote hoeveelheden kunnen inkopen en verstrekken.

 

Lees meer Lees minder