Noodprogramma voedselvoorziening ivm gevolgen coronavirus logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 3,050.22

717 donateurs

Noodprogramma voedselvoorziening ivm gevolgen coronavirus

Noodprogramma voedselvoorziening i.v.m. gevolgen coronavirus

Het Coronavirus en de lockdown hebben onze doelgroep, de allerarmsten in de berggebieden rond Cusco, weer op achterstand gezet. Volgens de WHO zal het aantal slachtoffers van de honger na de pandemie veel groter zal zijn dan het aantal zieken en doden door het virus. HoPe wil als noodprogramma de voedselproductie in de inheemse bergdorpen ondersteunen. Met behulp van reeds aanwezige groentekassen en schooltuinen, en uitbreiding daarvan wil HoPe leerlingen en ouders stimuleren en begeleiden in de productie van groentes en geneeskrachtige kruiden. Daarbij worden we o.a. geholpen door het Internationaal Aardappel Instituut.

Een aantal ex-leerlingen van onze scholen is afgestudeerd als technicus in de de landbouwproductie, zij komen uit de streek en mogen, in tegenstelling tot mensen van ons team in Cusco, de dorpen bezoeken. Zij kunnen het programma van binnenuit organiseren en begeleiden. Vanwege de lockdown, liggen de onderwijsprogramma’s van HoPe op dit moment helaas grotendeels stil. Zodra het mogelijk is pakken we die natuurlijk zo snel mogelijk weer op. Zodra het kan gaat HoPe ook de naschoolse opvang in de achterstandswijken van Cusco uitbreiden met meer openingsuren, meer ondersteunend personeel en meer computers met internet. Ook willen we dan de kinderen binnen het programma dagelijks een goede maaltijd geven.

Website: www.stichtinghope.org


Voltooide projecten van Noodprogramma voedselvoorziening ivm gevolgen coronavirus

Huiswerkbegeleiding in de Biblioteca van Kallpanchis

Noodprogramma voedselvoorziening ivm gevolgen coronavirus

Doelbedrag € 1.500,00
Peru, Cusco

Dit project verzorgt naschoolse opvang met huiswerkbegeleiding van kinderen in achterstandswijken van Cusco. Deze kinderen hebben thuis niet of nauwelijks de mogelijkheid en gelegenheid huiswerk te maken. Door deze begeleiding zijn de schoolresultaten van de betreffende kinderen aantoonbaar beter, dit vergroot de kans dat zij hun opleiding afmaken en daardoor een vervolgopleiding kunnen doen, en/of passend werk kunnen vinden. Hierdoor kunnen zij zichzelf en hun familie boven de armoedegrens uit tillen.

Lees meer Lees minder