Gelijke kansen voor jongeren met Carrière Coach

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Het zijn vragen waar veel jongeren in Nederland mee worstelen. Maar stel je voor dat je opgroeit in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. In de meeste situaties sta je er dan alleen voor. En dan is het knap lastig om de juiste antwoorden te vinden. Het gevolg: deze jongeren hebben minder kans om te slagen op de arbeidsmarkt.

JINC investeert in hen. Bijvoorbeeld met het project Carrière Coach, dat tieners inzicht geeft in hun talenten en daarbij passende studies. Zij voeren individuele gesprekken met een coach uit het bedrijfsleven. Die toont oprechte interesse, stelt vragen, prikkelt, geeft advies en stimuleert hen om een studie te kiezen die werkelijk bij ze past. Door deze persoonlijke gesprekken ontdekken deze jongeren dat er ook voor hen mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

Het gevolg: jongeren krijgen beter inzicht in hun competenties. Hun zelfvertrouwen groeit, de kans op schooluitval daalt. Hun informele netwerk wordt groter, ze maken betere studiekeuzes. Dit alles helpt bij een succesvolle start op de arbeidsmarkt.

Lisa over haar coach: "Ik ben zo slecht in keuzes maken. Nu was er eindelijk iemand die met mij meedacht en mij goed begeleidde. De coach hielp met nadenken over wat ik wilde en wat ik leuk vond. Dat heeft mij echt geholpen."

Samira over de hare: "Mijn ouders kunnen mij niet adviseren, want ze zien niet wie ik echt ben en wat mijn passies zijn. Ik wist niet wat ik moest doen en was bangom verkeerd te kiezen. En ik dacht: ‘de coach is een professional, laat ik het hem eens vragen’."

Doelbedrag van dit project

€ 1.500,00,-

100%

Met uw bijdrage bekostigt JINC de organisatie van de coachingsbijeenkomsten, het werven van coaches en het drukken van lesmateriaal.

Project locatie

Nederland

JINC

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen