Help een vluchteling-student studeren

Het UAF steunt vluchtelingen met giften en leningen, zodat zij een studie in het hoger onderwijs kunnen volgen. Dit geld is uitsluitend bestemd voor collegegeld, taalcursussen, boeken, computer, reiskosten en andere studiekosten. De financiële ondersteuning van vluchtelingstudenten door het UAF verschilt per student, afhankelijk van zijn of haar situatie.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. Onze begeleiding is daarom van groot belang. Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen gevluchte studenten en professionals financieel, bij hun studie(keuze) en het vinden van een baan.

Welke financiële hulp ontvangt een vluchtelingstudent?
Het UAF neemt financiële drempels weg die de ontwikkeling als student of professional in de weg staan. We verstrekken giften en leningen, bijvoorbeeld om een schakelprogramma of een cursus vaktaal te volgen. Het UAF vergoedt alleen kosten die met professionele ontwikkeling te maken hebben, zoals collegegeld, taalcursussen, boeken, computers en reiskosten. Voor vluchtelingstudenten zijn boeken onmisbaar. Woordenboeken en grammaticaboeken om de Nederlandse taal te leren, studieboeken om een studie te kunnen volgen. In totaal keert het UAF per jaar €200.000 aan boekengeld uit aan onze studenten.

Doelbedrag van dit project

€ 5.000,00,-

92%
€ 4.636,26 gedoneerd. Er is nog € 363,74 nodig.

Project locatie

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen