image of Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry

Door Matthijs Steeneveld
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 23,50

Samenvatting

Handvatten om op een waarderende manier mensen te helpen in hun ontwikkeling en verandering.

Appreciative inquiry (waarderend onderzoeken) is een krachtige manier om groepen, teams en organisaties zelf hun verandering en ontwikkeling te laten vormgeven. Alle betrokkenen onderzoeken samen wat er te waarderen is. Wat zijn de successen? Wat is de gewenste toekomst? En wat werkt al in de goede richting?

Dit boek biedt een scala aan werkvormen om appreciative inquiry toe te passen in teams en organisaties. Voor elke stap van het proces zijn er verschillende interventies en manieren om ermee aan de slag te gaan, van creatieve vormen tot waarderende gesprekken. Daarnaast legt het boek de basis van appreciative inquiry uit: de onderliggende principes en de 6V-cirkel.

Appreciative Inquiry biedt trainers, coaches en veranderaars praktische werkvormen om op een constructieve, waarderende manier mensen te helpen in hun ontwikkeling en verandering.

Matthijs Steeneveld is organisatiepsycholoog, trainer en adviseur. Hij werkt op basis van positieve psychologie, appreciative inquiry, sterke kanten, psychologisch kapitaal en mindfulness. Naast het begeleiden van verandertrajecten in teams en organisaties leidt hij professionals op. Ook is hij een veelgevraagd spreker. Hij heeft meerdere boeken over positieve psychologie geschreven en is redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie.

Productspecificaties

Auteur(s)
Matthijs Steeneveld
Taal
Nederlands
NUR Code
808
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
230x150x12 mm
Gewicht
301 gram
Druk
1
ISBN10
9024428769
ISBN13
9789024428762