image of Argumenteren voor juristen

Argumenteren voor juristen

Door A.J. van Dijk, H. Colijn, L. Kamstra
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 46,95

Samenvatting

Argumenteren voor juristen leert tactisch, strategisch en communicatief juridisch argumenteren. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1, Argumenteren, beslaat de algemene argumentatiekennis. In deel 2, Casussen oplossen, wordt specifiek ingegaan op juridische argumentatiekennis en -vaardigheden. De student leert rechtsregels te analyseren en wetsgeschiedenissen te gebruiken. In deel 3, Handelen, staat de kennis over de tactische, strategische en communicatieve kanten van juridisch argumenteren centraal. In de nieuwe editie zijn de meeste openingscasussen vernieuwd. De theorie is nauwkeuriger verwoord en waar nodig aangevuld. Er zijn tabellen, figuren en tekeningen in het boek opgenomen om de theorie te verduidelijken. Oude krantenberichten zijn vervangen door nieuwe en elk hoofdstuk bevat, naast (vernieuwde) eindopdrachten, tussenopdrachten om de lesstof nog beter te kunnen toetsen. Ook is de samenhang tussen de hoofdstukken versterkt.

- Volledig afgestemd op (aankomend) juristen;

- concrete voorbeelden, praktische tips en nuttige oefeningen;

- helder geschreven.

Op de ondersteunende website www.argumenterenvoorjuristen.noordhoff.nl staan voor studenten oefentoetsen per hoofdstuk en links naar relevante websites over argumenteren. Docenten vinden er een docentenhandleiding en extra oefenmateriaal.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Doelgroep

Met name geschikt voor studenten HBO-Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening. Vanaf propedeuse.

De auteurs

Drs. Aldert Jan van Dijk is schrijfdocent aan het Instituut voor Rechtenstudies van Hanzehogeschool Groningen.

Hans Conijn is docent aan Hanzehogeschool Groningen. Hij geeft colleges in juridische methoden en technieken en intake- en adviesgesprekken bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening.

Lianne Kampstra is docent aan het Instituut voor Rechtenstudies van Hanzehogeschool Groningen.

Productspecificaties

Auteur(s)
A.J. van Dijk, H. Colijn, L. Kamstra
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
810
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
241x171x12 mm
Gewicht
441 gram
Druk
3
ISBN10
9001895913
ISBN13
9789001895914