image of Bash-scripts programmeren

Bash-scripts programmeren

Door Henk van de Kamer
Nederlands | Paperback | 2018  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 29,99

Samenvatting

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's.

Iedereen die regelmatig met de computer werkt, kent wel een vervelend klusje dat prima geautomatiseerd kan worden. Onder DOS gebruikten we een batchbestand met daarin de doorgaans eenvoudige opdrachten. Onder Windows werd het grafisch en lastiger, via aanroepen van COM-, OLE- en later ActiveX-componenten.

Onder Linux is het automatiseren vergelijkbaar met het maken van batchbestanden, zij het met veel meer mogelijkheden. In dit boek laten we zien hoe u Bash-scripts maakt. Gecombineerd met de vele honderden, niet-grafische programma's die op elk Linux-systeem aanwezig zijn, kunnen we geluid, plaatjes, video en allerlei andere bestanden verwerken. Het resultaat kan getoond worden als webpagina, e-mail of als tekstbestand.

Staan gebruikers van Windows en macOS dan in de kou? Gelukkig niet! Dankzij Cygwin is de kracht van Bash ook beschikbaar voor Windows en veel van wat in dit boek getoond wordt zal werken. In macOS draait Unix onder de motorkap en daarin is Bash geen onbekende. Kortom, een boek voor iedereen die de computer weer wil vertellen wat die moet doen in plaats van andersom.

Trefwoorden: bash scripts scripting linux automatisering macos windows henk van de kamer handleiding

Productspecificaties

Auteur(s)
Henk van de Kamer
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
989
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
228x170x13 mm
Gewicht
413 gram
Druk
1
ISBN10
9463560599
ISBN13
9789463560597