image of Managementvaardigheden

Managementvaardigheden

Door Fons Koopmans, Suzan Bosch
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 55,95

Samenvatting

Managementvaardigheden biedt praktisch toepasbare theorieën over managen en leidinggeven met geactualiseerde oefeningen die passen binnen het nieuwe leren. In deze nieuwe editie wordt de student nog meer geprikkeld tot zelfonderzoek en kritisch leren denken en kijken naar het managementvak als ‘mensenvak’. In de geactualiseerde oefeningen en praktijksituaties is aandacht voor het veranderende werkveld en de complexer wordende managementsituatie. Het boek is opgebouwd uit drie delen waarin het managen van jezelf als manager, het managen van medewerkers en

het managen van groepen, centraal staat. Wie zichzelf als mens en manager kent, kan de verbinding aangaan met zijn medewerkers en hen tot hogere prestaties, inzetbaarheid en motivatie leiden. Managen van groepen vraagt om het kunnen samenstellen en behouden van effectieve teams, waarmee organisatiedoelen te behalen vallen.

- Managementvaardigheden die essentieel zijn voor het veranderend werkveld;

- met nieuwe kennis binnen een actuele Nederlandse context;

- uniek kader om managementvaardigheden eigen te maken met vaardigheidstraining en zelfonderzoek.

Studenten: interactieve toetsen per hoofdstuk, oefenmateriaal voor onder andere rollenspelen.

Docenten kunnen met behulp van www.toetsopmaat.nl zelf toetsen samenstellen. De toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Doelgroep

Geschikt voor HBO management opleidingen en andere opleidingen waarin managementvaardigheden en leiderschap van belang zijn om bij de student te ontwikkelen.

De auteurs

Drs. Fons Koopmans is econoom, freelancejournalist, adviseur, opleidingsarchitect en trainer in het bedrijfsleven en (co)auteur van leermethoden en educatieve boeken en artikelen voor onder andere Management Team en Management Scope. Bij Coaching Matters begeleidt hij managers en medewerkers die vastlopen in hun werk.

Drs. Suzan Bosch helpt als innovatiepsycholoog organisaties toekomstbestendig te maken door de waarde van nieuwe verbinden te laten zien en het potentieel van medewerkers optimaal te benutten. Bij Stenden Hogeschool werkte ze als docent, coach, projectmanager en consultant. Ze studeerde arbeids- en organisatiepsychologie.

Productspecificaties

Auteur(s)
Fons Koopmans, Suzan Bosch
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
246x181x26 mm
Gewicht
827 gram
Druk
1
ISBN10
9001575587
ISBN13
9789001575588