image of Noël van 't End

Noël van 't End

Door Hans Klippus
Nederlands | Paperback | 2021  

1-2 werkdagen

€ 21,95

Samenvatting

Op dezelfde plek, waar Anton Geesink in 1964 zijn heroïsche Olympische zege behaalde, wordt judoka Noël van ’t End 55 jaar later in Tokio wereldkampioen en verslaat ook hij in de finale de Japanse publieksfavoriet. De triomf in het hol van de leeuw geeft zijn gouden medaille nog meer glans. En dat terwijl Noël minder dan een jaar daarvoor nog volledig aan de grond zit, geen inkomsten meer heeft en aan beëindiging van zijn carrière denkt.

In ‘Superman’ spreekt hij openhartig over de zwarte periode die hij na zijn snelle en ontluisterende uitschakeling bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio doormaakt en die twee jaar duurt. Noël ‘vlucht’ naar Frankrijk, waar zijn (toenmalige) vriendin, een viervoudig wereldkampioene judo, woont. Hij is vastberaden om zijn leven in Parijs voort te zetten, wil de Franse nationaliteit aannemen, maar wordt gedwarsboomd door de Nederlandse judobond.

Een nieuwe coach moet Noël helpen om uit het dal te klimmen, in 2019 de beste van de wereld te worden en in de voetsporen van coryfeeën als Anton Geesink, Wim Ruska en Dennis van der Geest te treden. En nu wil hij in 2021 natuurlijk ook succes op de Olympische Spelen boeken, ook weer in de magische Budokan in Tokio.

Hans Klippus (1957) was langdurig werkzaam voor NRC Handelsblad en Algemeen Dagblad en deed voor die dagbladen verslag van onder meer elf edities van de Olympische Spelen. Een van zijn eerdere publicaties, De Derby, over de rivaliteit van de twee bekende amateurclubs uit Spakenburg, won in 2007 de Publieksprijs bij de verkiezing van het beste sportboek.

- Zeer openhartige, eerlijke en soms schokkende sportbiografie

- Winnaar van vele medailles en wereldkampioen judo

- Een indringend beeld over afzien en overgave in de topsport

- Verschijnt in het Olympisch jaar 2021

- Noël van t End zal aan de Olympische Spelen in Tokyo deelnemen

- Veel promotionele aandacht op TV, radio en de dagbladen

- Uitgebreide social media campagne

[quote] De triomf in het hol van de leeuw geeft zijn gouden medaille nog meer glans

Productspecificaties

Auteur(s)
Hans Klippus
Taal
Nederlands
NUR Code
491
Uitgavejaar
2021
Afmetingen
210x141x20 mm
Gewicht
313 gram
Druk
1
ISBN10
949320118X
ISBN13
9789493201187