image of Wat wij willen is nog nooit gedaan

Wat wij willen is nog nooit gedaan

Let op! Langere levertijd, wil je meer informatie neem dan contact op met onze klantenservice.

€ 19,95

Samenvatting

Het is nog nooit gedaan, maar hard nodig

Wat wij willen is nog nooit gedaan verkent de route naar een volledig integraal bouwproces; waarbij alle partijen gezamenlijk met oog voor elkaars belang projecten met grote maatschappelijke impact weten te realiseren. Een echte integrale aanpak blijft in praktijk nogal eens steken in een wensscenario, omdat de wereld van plannen en bouwen weerbarstig kan zijn. Toch, als Nederland de grote ruimtelijke uitdagingen van de komende decennia het hoofd wil bieden, is integraal samenwerken cruciaal. Een miljoen huizen extra, energietransitie, mobiliteit, economische groei, klimaatadaptie: het zijn slechts een paar van de urgente opgaves die in de wachtkamer zitten. Alleen vanuit een gedeelde toekomstsvisie en met een regisserende arm vanuit Den Haag kan Nederland de komende decennia sociale voorspoed combineren met een duurzame leefomgeving.

Integraal bouwen moet en het moet nu is de stelling van deze publicatie, een initiatief van De Bouwagenda. Het is een praktisch boek, met voorbeelden van grote en kleine bouwprojecten waar een integrale aanpak op onderdelen wel degelijk is gelukt. Een handboek waaruit iedere wethouder, stedenplanner, projectontwikkelaar, beleidsambtenaar, architect, bouwer, ingenieur, financier of milieugroep inspiratie uit kan putten. Dit boek laat zien dat een miljoen woningen bouwen mogelijk is, en, net zo belangrijk misschien, het geeft aan waar ze kunnen komen te staan.

Wat wij willen is nog nooit gedaan, maar nu is het moment. Het is harder nodig dan ooit.

Productspecificaties

Auteur(s)
Bob Witman, Ben van Berkel, Carolien Gehrels, Kirsten Hannema, Mark Hendriks, Mirjam van Immerzeel van Immerzeel, Dirk van Harten, Catja Edens, Jochem van Staalduine
Taal
Nederlands
NUR Code
648
Uitgavejaar
2021
Afmetingen
236x176x17 mm
Gewicht
591 gram
Druk
1
ISBN10
9090343156
ISBN13
9789090343150